Premis

L’editorial publica les obres premiades en diversos certàmens literaris del País Valencià. Entre els quals podem trobar els següents:

  • Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló
  • Certamen Literari Vila de Puçol
  • Premis Literaris Ciutat de Sagunt
  • Premis Literaris Vila d’Almassora
  • Premi Internacional de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim
  • Premis Literaris Ciutat de Mallorca

Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló

Amb l’objectiu de difondre i promoure el gust per la lectura des de les primeres edats amb àlbums de qualitat i amb valors, l’Ajuntament de Benicarló convoca cada any aquest guardó, esdevingut referència del gènere. S’accepten propostes tant en valencià com en castellà, amb una convocatòria que s’obre a primavera. Establert a l’any 2014, Onada ha publicat les obres guanyadores: Una casa distinta, de Goyo Rodríguez i Daniel Nesquens, i Quan xiula l’avi, de César Barceló i Clara Berenguer.

Segueix la pàgina del Premi Ciutat de Benicarló a Facebook!

Certamen Literari Vila de Puçol

Aquesta localitat de l’Horta Nord convoca cada any el seu Certamen Literari, dedicat a la narrativa en valencià. Establert en 1984, és un dels guardons literaris més veterans en llengua pròpia. Les bases es publiquen a la primavera, tot obrint termini fins a l’entrada de la tardor, per a lliurar els premis durant els actes lligats a la Diada del Nou d’Octubre. Des del 2009, Onada Edicions publica les obres guanyadores, com ara Històries espectrals (Rafael Escobar, 2009) i Món animal (Jordi Colonques, 2010).

Premi de Poesia Josep Maria Ribelles

Des de 1997, l’Ajuntament de Puçol també convoca un premi dedicat a la poesia en valencià, que duu el nom de Josep Maria Ribelles (1932-1997), poeta puçolenc autor de nombroses composicions i poemaris.

Com el Certamen Literari, el Josep Maria Ribelles es lliura de cara al Nou d’Octubre. Onada ha publicat els darrers poemaris guanyadors: Illa retrobada (Mari Carmen Sáez, 2009) i De la fusta a l’aigua (Francesc Mompó, 2010).

Premis Literaris Ciutat de Sagunt

Anualment, el consistori morvedrí convoca els seus premis literaris, que apleguen la Narrativa, la Poesia i el Teatre. Les obres es presenten cap al mes de febrer i els guardons s’atorguen al mes d’abril. Des del 2009, Onada Edicions publica els textos guanyadors en les tres disciplines.

El de Poesia va ser el primer guardó dels Ciutat de Sagunt, establert el 1998 per homenatjar la figura de Jaume Bru i Vidal (1921-2000), reconegut historiador, investigador i poeta saguntí. Onada ha publicat els darrers guanyadors: Els cossos oblidats (Salvador Iborra, 2009), Cantaments (Ivan Brull, 2010) i Tres estrelles Michelin (Joan Adell, 2011), així com La importància del violoncel (Albert Garcia i Hernàndez, 2007).

A l’any següent, el 1999, es va posar en marxa el guardó de Narrativa Ciutat de Sagunt, que de seguida es va convertir en un dels més importants de la literatura en valencià i el domini lingüístic en general. Fem un trio (Manel Joan i Arinyó, 2009), Després del silenci (Enric Lluch, 2010) i La mort, a l’ombra del bibliotecari (Màrius Moneo, 2011), han estat els darrers guanyadors del premi.

Finalment, des de l’any 2004, l’Ajuntament de Sagunt també atorga el Certamen de Teatre, que pren el nom de l’actor Pepe Alba (1885-1951), morvedrí internacional. Onada ha publicat les dramatúrgies Les sense ànima (Marc Artigau, 2009), Tabula brasa (Albert Pijuan, 2010) i Diàlegs de Dalt i de Baix (Orland Verdú, 2011).

Certamen Literari Vila d’Almassora

L’Ajuntament d’aquesta localitat de la Plana Alta i Almassora Literària convoquen cada any tres premis dins del Certamen, corresponents a Narrativa, Poesia i Investigació Local. Des del 2010, coincidint amb la desena edició, la convocatòria s’obri del març al setembre. Onada Edicions ha publicat les obres guanyadores corresponents al 9é i 10é certamen.

El Vila d’Almassora de Narrativa ha reconegut alguns dels autors contemporanis més destacats de la Plana, com és el cas del vila-realenc Josep Usó (La senda llarga, 2009) i el castellonenc Joan Andrés Sorribes (Set narracions curtes per a una setmana llarga, 2010).

El guardó de Poesia pren el nom i homenatja la figura d’Antoni Matutano (1955-1997), poeta almassorí. Manel Alonso, amb Si em parles del desig, ha estat el darrer guanyador del premi.

Pel que fa al Premi d’Investigació Local i Comarcal, va quedar desert en la 10a edició dels Vila d’Almassora. En l’anterior, Francesca Pérez va obtenir el reconeixement amb Agroecologia en perill d’extinció.

A banda dels Vila de Puçol, Ciutat de Sagunt i Vila d’Almassora, Onada Edicions compta en el seu catàleg amb altres obres premiades en diversos certàmens literaris.

  • L’atzucac del perdedor, de Manel Joan i Arinyó, va ser premiat amb l’Enric Valor de la Diputació d’Alacant, en la seua edició del 2009.
  • Onada Edicions va publicar els guanyadors dels Premis de Narrativa d’Alambor de Benicarló en els anys 2002 (Contes d’estiu, de Joan-Baptista Campos) i 2003 (El rastre dels dies, de Josep Igual).
  • La difícil i apassionant aventura del viure, de Diana Curto, i Tierra, de Daniel Arenas, van obtenir el primer premi en el XXVII Certamen de Poesia Ciutat de Benicarló 2007, en categoria valencià i castellà, respectivament.